fitnesslinnell

BEACH DAY

när vi vaknade sa Ellion "Mamma, jag vill till stranden" och så fick det bli. min älskade stora kille.

man märker att han blivit så stor. han förstår så mycket och pratar massor. vi var på 2,5 års kontrollen slutet av juli och bvc sköterskan blev verkligen imponerad. han pratar sjuordsmeningar så nu kan vi verkligen konversera med varandra. det är mycket funderingar och vad/varför och det är kul tycker jag.

han slutade med blöjan i december, en månad innan han blev 2 år och mitten av juli skippade han nattblöjan så det tog ett litet tag men det är helt okej när man är 2,5 år tycker jag. så duktig!

fått en del frågar angående tips om att sluta med blöjan och mina råd är:

1. ha pottan tillgänglig

2. ha barnen nakna 

3. "tvinga" eller skynda inte på processen, missförstå mig inte när jag skriver tvinga för det är inga föräldrar som vill tvinga sina barn att gå på pottan men ibland kan man bli stressad över utvecklingen eller att "andras barn" börjat potträna. det är viktigt att barnet själv visar intresse och jag tror också att talet spelar stor roll för att kunna uttrycka sig vad barnet vill. Ellion var tidig med att prata, han kunde säga över 50 ord när han var 1,5 år och när han var sämre 2 år kunde han bilda meningar som "jag är kissig mamma" och då följde vi upp det och på den vägen var det.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas