fitnesslinnell

BEACH DAY

när vi vaknade sa Ellion "Mamma, jag vill till stranden" och så fick det bli. min älskade stora kille.

man märker att han blivit så stor. han förstår så mycket och pratar massor. vi var på 2,5 års kontrollen slutet av juli och bvc sköterskan blev verkligen imponerad. han pratar sjuordsmeningar så nu kan vi verkligen konversera med varandra. det är mycket funderingar och vad/varför och det är kul tycker jag.

han slutade med blöjan i december, en månad innan han blev 2 år och mitten av juli skippade han nattblöjan så det tog ett litet tag men det är helt okej när man är 2,5 år tycker jag. så duktig!

fått en del frågar angående tips om att sluta med blöjan och mina råd är:

1. ha pottan tillgänglig

2. ha barnen nakna 

3. "tvinga" eller skynda inte på processen, missförstå mig inte när jag skriver tvinga för det är inga föräldrar som vill tvinga sina barn att gå på pottan men ibland kan man bli stressad över utvecklingen eller att "andras barn" börjat potträna. det är viktigt att barnet själv visar intresse och jag tror också att talet spelar stor roll för att kunna uttrycka sig vad barnet vill. Ellion var tidig med att prata, han kunde säga över 50 ord när han var 1,5 år och när han var sämre 2 år kunde han bilda meningar som "jag är kissig mamma" och då följde vi upp det och på den vägen var det.

(BRING OUT THE GOOD ENERGY)

jag tänkte ta upp ämnet om kroppshets.

värmen har kommit tillbaka och det var supervarmt när jag och barnen tillbringade förmiddagen på stranden så jag gick i bikini och en jeanskjol- ändå okej när det är varmt, ellerhur?

jag är superstolt efter hur att jag återhämtat mig efter två graviditeter men det är inget jag vill säga med när jag lägger upp en sånhär bild. alla kroppar är fina oavsett hur man ser ut. det finns de som ger mig så mycket komplimanger och överöser mig med positiv feedback och det är jag så glad över men så finns det dem som gärna lägger en tråkig kommentar här och där. 

varför? varför vill man såra? är det grundat på avundsjuka? jag vill verkligen lyfta att alla är fina precis som dem är. jag har börjat en utbildning till hälsocoach just för att jag vill jobba med allt var hälsa innebär i framtiden. jag vill hjälpa, lyfta och motivera. 

vi måste vara snälla mot varandra. det är viktigt. 

KULLABERG

det är fredag och dagen spenderades på Kullaberg tillsammans med min klass. vilken härlig dag, vi hade verkligen vädret med oss och en dag full med skratt och gott häng under fem timmars promenad. har verkligen en toppen klass!

bästa skorna fick jag hem igårkväll med. ett par salomon skor Gore-tex och det ville jag ha. inte ett enda skoskav under fem timmar och inte ens någon tändes till något skav, så imponerad. Elias smsade mig för att påminna mig att ta med plåster och jag ba "neeeej" för jag glömde det, haha. stolt som en tupp var jag när jag ba "behövde inget plåster hehe"

vi stannade upp ibland för att spela charader, och vi skulle spela upp olika känslor. alla fick två känslor var och så skulle andra i gruppen gissa vilken känsla, super kul!

FIRST TIME

nu ska jag gå stavgång första gången i mitt liv. min lärare sa att det är en underskattad träningsform och det betvivlar jag inte för en sekund. ska bli intressant att testa på. 

här är min fantastisk klass och lärare.

 

HEADS UP

God förmiddag för man väl säga.

Nu sitter jag i bilen och ska köra till skolan, solen skiner och jag är pigg och glad. Idag går vi vår första ”långa” dag till 16.15 så det ska bli intressant vad denna hjärna pallar med haha.

NEW SHOES

känslan av att komma hem till sina pojkar efter två hela dagar ifrån dem (har såklart varit hemma mellan haha jag sover ju inte på skolan) men känslan är ju ändå så.

den känslan är iallafall fantastisk. vi åkte till väla för att köpa nya skor till barnen. Ellion har vuxit ur alla sina skor, kul haha. dem växer ju så fort, nu har han storlek 27 i skor och nyss hade han 25. 

vi köpte med oss mat hem och nu ska vi få barnen att sova så vi kan få lite kväll själva, jag och Elias.

MY LITTLE BOY

Fick denna bilden skickad till mig när jag var i skolan. Min första tanke var ”vart sover Julian någonstans?” Det var ett nummer som jag inte hade och numret hade skrivit både till mig och Elias.

Men så kom jag på det i samma sekund, förskolan! Julian sov sin första dag på förskolan. Inskolning har verkligen varit som vi velat; smidig och lätt!